News

September 28, 2017
Σαββατοκύριακα Ευέλικτης Μάθησης στη Φύση για γονείς και παιδιά (ALF Weekends)

Οι Σταγόνες και το Nature Play έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν μια σειρά Σαββατοκύριακων ALF κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου, ως κατασκήνωση για οικογένειες στη Βόρεια Εύβοια.
Τα πειραματικά αυτά Σαββατοκύριακα προσφέρουν σε παιδιά και ενήλικες μια βαθιά και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικη εμπειρία πάνω στην Ευέλικτη Μάθηση. Ευχόμαστε ότι θα αποτελέσουν το έναυσμα για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός δικτύου Αυτοκαθοδηγούμενων Εκπαιδευτικών Μονάδων σε όλη την Ελλάδα.
Ελάτε να περάσουμε 3 μέρες παρέα σε έναν τόπο απαράμιλλης ομορφιάς.

Πού;
Στις Σταγόνες, στη Βόρεια Εύβοια.

Πότε;
22 – 24 Σεπτεμβρίου

6 – 8 Οκτωβρίου

20 – 22 Οκτωβρίου

3 – 5 Νοεμβρίου

17 – 19 Νοεμβρίου

 

Πόσο κοστίζει;

Η προτεινόμενη συνδρομή συμμετοχής για το τριήμερο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού, ξεκινάει στα €50 ανά ενήλικα και €30 ανά παιδί.

 

 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ!

 

www.transformevia.com/alf-weekends

www.facebook.com/natureplayevia

 

Τι είναι η Ευέλικτη Μάθηση;
Τα Κέντρα Ευέλικτης Μάθησης (ALC) επαναφέρουν τη χαρά της μάθησης μέσα από μια απροσδόκητα αποτελεσματική, εκπαιδευτική προέγγιση: Ένα μοντέλο μάθησης με σημείο αναφοράς κάθε παιδί ξεχωριστά, που στοχεύει στην καλλιέργεια εντός της κοινότητας και ενισχύεται από τα εργαλεία της ευέλικτης διαχείρισης.
Το Κέντρο Ευέλικτης Μάθησης Nature Play αποτελεί κομμάτι ενός αναπτυσσόμενου εκπαιδευτικού μοντέλου, σχεδιασμένο να διαδράσει θετικά με την πολυπλοκότητα και τα απρόβλεπτα του σύγχρονου κόσμου. Πρόκειται για ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο που αποτελείται από γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μοιράζονται συγκεκριμένα εργαλεία, τεχνικές και γνώσεις, με σκοπό τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού μοντέλου, προσαρμοσμένου στην οικονομική, οικολογική και πολιτισμική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.
Ελάτε να μιλήσουμε για την καινοτομία στην εκπαίδευση. Για την εμπειρική εκμάθηση – μαθαίνουμε κάνοντας!
Ελάτε να μάθουμε πώς να διατηρούμε αληθινές (και όχι εξουσιαστικές) σχέσεις με τους μαθητευόμενους και να συνδημιουργούμε ιδανικές συνθήκες για ακόμα περισσότερη εκμάθηση!
Αυτοκαθοδήγηση: Είναι στη φύση των ανθρώπων να μαθαίνουν. Όταν τα παιδιά έχουν την ελευθερία να ακολουθήσουν αυτό που πραγματικά τα συγκινεί, το κάνουν με πάθος, μαθαίνουν γρήγορα και ουσιαστικά, καλύπτοντας ύλη πολλών ετών μέσα σε εβδομάδες, από τη στιγμή που θα αποφασίσουν ότι αυτό θέλουν.

 

 

Καλλιέργεια εντός της κοινότητας: Στα Κέντρα Ευέλικτης Μάθησης τα παιδιά νιώθουν ότι κάποιος τα ακούει, έχουν την αίσθηση ότι κάπου ανήκουν και ότι κάνουν τη διαφορά. Ως κοινωνικά όντα ανθίζουμε μέσα σε μια ζωντανή κοινότητα που πάλλεται. Η αυτοπεποίθησή μας ενισχύεται και ακονίζουμε τις επικοινωνιακές μας ικανότητες αποκαλύπτοντας τον καλύτερό μας εαυτό.

Εργαλεία Ευέλικτης Διαχείρισης: Χρησιμοποιούμε απλά και πρακτικά εργαλεία με σκοπό να μετατρέψουμε τα μεγαλόπνοα ιδανικά σε χειροπιαστά και αξιόπιστα. Τα εργαλεία και οι πρακτικές αυτές προσφέρουν ορατή ανατροφοδότηση, αποτελεσματική αυτοδιαχείριση, καθαρότητα στην πρόθεση και εύκολη ένταξη νέων προτύπων, καθώς οι ανάγκες εξελίσσονται.

Σε ποιούς απευθύνεται;
• Στον αρχικό ιδρυτικό πυρήνα που αποτελείται από τρεις οικογένειες στη Βόρεια Εύβοια, παθιασμένες με τα παιδιά τους και τη φύση που τις περιβάλλει.
• Στα παιδιά και τους νέους του τοπικού Δήμου. Όραμά μας να δώσουμε έμπνευση στη νέα γενιά, εξοπλίζοντάς τη με όσα χρειάζεται
για να επαναδομήσει τον κόσμο προς όφελος δικό της και των απογόνων της.

• Σε γονείς και παιδιά της Χαλκίδας, της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μοναδική ευκαιρία για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στην εναλλακτική περιβαλλοντική εκπαίδευση, καθώς ένα από τα πρώτα αναπτυσσόμενα ευρωπαϊκά κέντρα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.
• Σε καινοτόμους εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οραματιζόμαστε τη δημιουργία ενός τοπικού κέντρου για την
εξέλιξη και τη διάδοση των εργαλείων, των προτύπων και της εκπαίδευσης στην Ευέλικτη Μάθηση.
• Σε μαθητές του κόσμου (world-schoolers), σε μη μαθητές (un- schoolers), σε μαθητές εκμάθησης στο σπίτι (home-schoolers) από
την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ας βάλουμε τα δυνατά μας, καλλιεργώντας ένα οικοσύστημα Ευέλικτης Μάθησης σε ένα παραδεισένιο νησί του Αιγαίου, προσβάσιμο προορισμό σε νέες οικογένειες ανά την Ευρώπη.

 

 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ!

 

www.transformevia.com/alf-weekends

www.facebook.com/natureplayevia

 

 

Πώς λειτουργεί;
Θέλετε να αποκτήσετε μία συνεργατική σχέση με τα παιδιά της ζωής σας, βοηθώντας τα να έχουν αυτοπεποίθηση, ουσιατικό κίνητρο και να νιώθουν χαρούμενα;

Ελάτε για μια τριήμερη εισαγωγή στην Ευέλικτη Μάθηση, κατά την οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να προτείνουν, να διευκολύνουν, να υποστηρίζουν και να εξασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες για μάθηση μέσα από μια βαθιά και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικη εμπειρία.
Θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα των Κέντρων Ευέλικτης Μάθησης τις μέρες του σχολείου: πρωϊνό καθορισμό στόχων, ημερήσια εξερεύνηση, δημιουργία, παιχνίδι και συγκέντρωση της ομάδας το απόγευμα για μοίρασμα εντυπώσεων και συναισθημάτων.
Οι Σταγόνες είναι ένα εγχείρημα αυτοδιάθεσης και φυσικής δόμησης στη Βόρεια Εύβοια. Έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους που αναζήτησαν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και θέλησαν να πειραματιστούν «ζώντας ανάλαφρα πάνω στη Γη».
Το Nature Play είναι ένα εκπαιδευτικό μοντέλο που ιδρύθηκε από τρεις οικογένειες παθιασμένες με τα παιδιά τους και τη φύση που τις περιβάλλει. Οργανώνουν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δρώμενα εκπαίδευσης, με σκοπό να βοηθήσουν στην εδραίωση μιας πρωτοπόρας Κοινότητας Ευέλικτης Μάθησης στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.
Το πρωϊνό, μεσημεριανό και βραδινό παρασκευάζονται με αγάπη από τους οικοδεσπότες μας, είναι πλούσια και θρεπτικά. Τα γεύματα είναι χορτοφαγικά και φιλικά προς τους vegan και προέρχονται, όσο είναι εφικτό, από ντόπιους παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας.
Οι υποδομές περιλαμβάνουν ντουζιέρες (μία με κρύο και μία με ζεστό νερό), μία συμβατική τουαλέτα και δύο κομποστικές, μια κοινόχρηστη κουζίνα και αρκετά σκιερά σημεία συγκέντρωσης και κατασκήνωσης. Κατόπιν συνεννόησης μπορούν να διατεθούν δύο υπερυψωμένες σκηνές, ένα τροχόσπιτο, ενώ υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια στα διπλανά χωριά.

 

 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ!

 

 

www.transformevia.com/alf-weekends

www.facebook.com/natureplayevia