News

May 08, 2017
Κατασκήνωση για παιδιά και γονείς, 30 Ιουνίου – 9 Ιουλίου

Ένα περιπετειώδες μουσικοθεατρικό δεκαήμερο με τους Τσικιμπόμ, για τους μικρούς μας φίλους, στις Σταγόνες! Ποιό καράβι θα διαλέξει ο Μοναχοφάης πειρατής με τον παπαγάλο του; Ποιό πλήρωμα έχει τις δυνατότητες να περάσει τις δοκιμασίες για να αποκτήσει τα κομμάτια του χάρτη που θα το οδηγήσουν στο θησαυρό; Και ποιός είναι αυτός ο θησαυρός που θα μας συντροφεύει σε όλη μας τη ζωή; Καθημερινά 10 με 1 το μεσημέρι γνωρίζουμε το Μοναχοφάη Πειρατή και τον παπαγάλο του, σαλπάρουμε για περιπέτειες πειρατικές μέσα απο μουσικά και θεατρικά παιχνίδια στη φύση, γινόμαστε πλήρωμα και οδεύουμε προς το θησαυρό. Στο τέλος παρουσιάζουμε το μουσικοθεατρικό έργο “Το τραγούδι της Φωτιάς”  έτσι όπως το βίωσε αυτό το πλήρωμα…!

Στην κατασκήνωση για γονείς και παιδιά, αρχικά φροντίζουμε τις ανάγκες και τα «θέλω» του καθενός ξεχωριστά (οι γονείς συνήθως χρειάζονται χαλάρωση καθώς τα παιδιά ξεφαντώνουν και δημιουργούν). Στη συνέχεια, αναζητώντας και επανακτώντας τη σύνδεση με το παρόν αλλά και το παιδί μέσα μας, βρισκόμαστε με τα παιδιά σαν παρεάκι. Αποδομώντας τον καταναγκασμό της αυθεντίας και συμβιώνοντας ουσιαστικά, τα στερεότυπα κάνουν χώρο στη φρεσκάδα της στιγμής και στην ελευθερία των επιλογών -μικρών και μεγάλων! Τα απογεύματα το παιχνίδι συνεχίζεται στην παραλία, με τους γονείς να εναλάσσονται στο ρόλο του συνοδού. Το απόβραδο προσφέρεται για συζήτηση γύρω από τις θεματικές ενότητες «Συναισθηματική νοημοσύνη», «Μη βίαιη επικοινωνία», «Εναλλακτικά εκπαιδευτικά μοντέλα». Μπορεί όμως απλά να κάτσουμε γύρω από τη φωτιά χαζεύοντας τ’ άστρα.

Τα γεύματα είναι χορτοφαγικά και η διαμονή κατά κανόνα σε σκηνές. Κατόπι συνεννόησης διατίθενται το αχυρόσπιτο (έως δύο ζευγάρια με παιδιά) και το τροχόσπιτο (έως έξι κρεββάτια). Υπάρχουν δύο κομποστικές τουαλέτες και μια συμβατική.

Η προτεινόμενη τιμή συμμετοχής είναι 25,- ευρώ  τη μέρα για τους ενήλικες και 15,- ευρώ για τα παιδιά.

Για όσους δε μπορούν να παραμείνουν όλο το διάστημα υπάρχει η δυνατότητα να παραβρεθούν τα σαββατοκύριακα ή άλλες μέρες κατόπι συνεννόησης

Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ώρα ανάγκης 6937 026338, 6948 760 174.

email:  onelovepeople at stagones dot org

Οι Τσικιμπόμ (Πάνος Ταντής και Ελένη Χρηστίδου) αγαπούν τα παιδιά, τους αρέσει να παίζουν και να διασκεδάζουν μαζί τους, να γαργαλάνε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, να τα ακούν όταν μιλούν και τραγουδάνε, να γίνονται συνοδοιπόροι στα όνειρα και τις επιθύμιες τους. Χρησιμοποιούν τα εργαλεία του σωματικού θεάτρου, της αφήγησης παραμυθιού, του αυτοσχεδιασμού, της μουσικής και του ρυθμού και πάνω απ’όλα της ενσυναίσθησης. Μέσα από τη διαδικασία αφομοίωσης γνώσεων και εμπειριών που κέρδισαν από τις σπουδές και την προσωπική τους αναζήτηση (Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Δραμάτικη σχολή «Μοντέρνοι Καιροί», Εθνικό Ωδείο, συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο» και «Magic Happens», καθώς και με συλλόγους γονέων δημοτικών σχολείων).